7 maj 2012

Förkylningstider...

Åkte på förkylning i torsdags och det har varit väldigt varierande, från ena dagen hemsk, till andra dagen under kontroll. Valde att stanna hemma idag för att driva ut det sista, och jag känner att det funkade! BRA, för jag vill återgå till min träning som jag kommit igång med så bra.
I lördags var jag i allafall rätt pigg och fick ju hoppa in och arbeta några timmar på skrädderiet. Det var riktigt mysigt och kul. Lite lugnare tempo än på vardagarna, fast fler privatkunder som kom och skulle antingen lämna plagg eller hämta färdiga.
Jag fick ta hand om två herrar som ville ha hjälp att korta sina byxor. Så jag mätte ut längden på dem. Sen hjälpte jag en kvinna att mäta ut längden på hennes festklänning. Det var kul att få ta den rollen också, jag menar, jag gillar ju att socialisera med folk ;)

I helgen så gjorde jag lite re-make på ett par gamla baggybyxor som hängt i garderoben. Jag klippte bort den tråkiga gråa resåren och benen på byxorna. Sedan sydde jag på en rosa resår och satte en rosa/svart volang längst ner.


Resultatet blev då så här!


Förra veckan ritade jag upp ett mönster från mina trikåmallar. Känner att jag måste sy upp lite tröjor och linnen nu inför sommarsäsongen. Så denna lilla pastellkaramell blev först ut. Ett ok både fram och bak, med kilar som går ut på axlarna. Breda muddar på ärmarna och liiite mer vidd än vanligt längst ner på ärmen för att få mer omfång.


Idag när jag varit hemma så blev jag så rastlös till slut att jag tog fram lite tygslattar och sydde ihop ett par nya grytlappar. Coola blev dem tycker jag!
Givetvis så matchar de ju fondväggen i vår lounge ;)


Behövde ju nya kökshanddukar också, så då fick det bli dessa,
med knappar på uppe vid öglan.


I morse när jag läste Gp:n så var Bostadsbilagan med. Läste en liten artikel om en tjej som bodde i en lägenhet i Kviberg och vad hon gillade för inredningsprylar och hur hon inredde sitt hem.
Fick en strålande idé och bestämde mig för att någon dag själv kontakta gp och höra om de vill komma hem till oss och göra ett repotage...

Efter några timmar så får jag ett meddelande av en tjej som heter Caroline Karlsson, som frågar om jag med mikabilly och vårat retrohem vill ställa upp på ett hemreportage för hennes blogg.
JA, svarade jag och sagt och gjort, på söndag klockan 13.00 kommer hon hit och fotar och intervjuvar mig. Så håll utkik!



Vilken tur då att jag fick lite ny inspiration för min ateljé som jag gjort om lite. Åh, jag verkligen älskar min lilla syhörna :)

Vill ni kika in på hennes blogg och läsa om mitt reportage senare så är det
www.inspirationcaroline.blogg.se

Nä gott folk, nu är det dags för middag!

Ha en fin måndagskväll! Själv ska jag mysa med min kära sambo :)

Kram och hej så länge!




1 kommentar:

  1. ja det blev ju bra det där från byxa till skjol du är finurlig du,kram mamma.

    SvaraRadera